JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
Computer Support Blog
Essensial Software for Web Based Support
HP Server and Desktop
HP ILO - Remote Tech-Support Software
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu Lenovo G560 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-11-30 20:23:38

Gebruik TreeSize om mappen die veel ruimte in beslag nemen op je NAS snel te vinden.

Het is bijna onmogelijk om met een paar korte tips elk type NAS te optimaliseren of sneller te maken. Wel kun je de op je NAS geïnstalleerde apps eens onder de loep nemen. Is bijvoorbeeld die extra virusscanner wel nodig? Dit onderdeel kan de toegang tot bestanden soms aanzienlijk vertragen. Uiteraard is up-to-date beveiligingssoftware op je computer wel een basisvereiste. De plek waar je de apps van je NAS vindt, verschilt per merk. Bij Synology vind je de apps bij Configuratiescherm / Package center.
Schakel apps op je NAS uit als je ze niet of nauwelijks gebruikt.
17 Clean Master voor Android
Ook mobiele apparaten kunnen wel een inwendige schoonmaak gebruiken. Clean Master voor Android zoekt naar verspilde ruimte op je Android-toestel. Net als bij de pc-versie, zie je per app hoeveel ruimte er kan worden vrijgemaakt. Het is belangrijk om de lijst goed door te nemen, zodat je niet per ongeluk gegevens verwijdert die je liever had willen houden, zoals inloggegevens.Clean Master voor Android heeft een handige widget waarmee je schoonmaakacties de volgende keer sneller uitvoert. Ook kun Clean Master voor Android inplannen en de 'poetsdoek' automatisch toepassen.


Het opschonen van iOS-apparatuur is lastiger dan bij Android. We kennen geen goede veilige oplossingen. Er zijn wel apps die zoeken naar dubbele foto's of dubbele contactpersonen, maar dit is best spannend omdat je niet precies weet hoe de apps te werk gaan. De makers van Clean Master hebben een accu-hulpprogramma genaamd Battery Doctor. Hierin is een basis schoonmaakroutine aanwezig, maar ook deze waarschuwt voor mogelijk ongewenst gegevensverlies. Wees voorzichtig.Als je ruimte vrij wilt maken op je iPhone kan dit het veiligst via de instellingen van je toestel. Kijk bij Instellingen / Algemeen / Opslag en iCloud-gebruik / Beheer opslag. Je krijgt een overzicht van de apps die de meeste ruimte verbruiken. Vervolgens kun je de app verwijderen of de instellingen nakijken. Als je bijvoorbeeld ooit de podcast-app hebt ingesteld, kan deze app veel ruimte in beslag nemen omdat er oude 'uitzendingen' bewaard zijn gebleven.


Foto's en video's zijn beruchte ruimtevreters. Je media opschonen kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld overzetten naar je computer of opslaan in de cloud. Dit laatste is het meest gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat je toch altijd bij je bestanden kunt. De opslag van Google Foto's (te vinden in je App Store) is onbeperkt als je het op de door Google voorgestelde kwaliteit laat opslaan (en die is prima). Zodra de foto's en filmpjes zijn geback-upt, kun je ze verwijderen van je toestel. Installeer je de app ook op je desktop-pc, dan kun je ook altijd en overal bij de foto's die tot nu toe op je harde schijf 'gevangen' werden gehouden.Als de NAS piept, kan dat een aantal redenen hebben, zoals de ventilator die vastzit, de schijf die aan het falen is of een vastgelopen SSD-cache. Je kunt de reden van het piepen inzien in Synology DSM door het Configuratie scherm te openen en te kiezen voor Hardware en stroom. Hiervoor moet je rechtsboven in het scherm wel kiezen voor Geavanceerde modus. Vervolgens bevindt zich bij Pieptoonwerking onderaan de reden voor de huidige toon. Voor QNAP is het nodig de handleiding te raadplegen om de pieptoon te ontcijferen. Zo betekent bijvoorbeeld twee keer een lange piep schijfproblemen, terwijl drie keer een korte of lange toon ventilatorproblemen inhouden. Heb je een ander merk, kijk dan in de handleiding van je NAS of zoek online naar de reden van de piepjes.



Bij Pieptoonwerking kun je instellen waarvoor je NAS allemaal tonen moet afgeven.

Het wachtwoord van het administratoraccount is op je NAS eenvoudig opnieuw in te stellen. Aan de achterkant van je NAS zit een resetknop. Raadpleeg even de handleiding voor de precieze locatie. Als je deze knop een aantal seconden (vier bij Synology en drie bij QNAP) ingedrukt houdt met bijvoorbeeld een paperclip, hoor je een piepje. Laat daarna de knop meteen los. Na de piep zijn het IP-adres en de DNS-instellingen hersteld en is ook het administratorwachtwoord gereset. Er is nu geen wachtwoord, dus stel dit zelf opnieuw in.Als alle hoop verloren is, zit er nog maar één ding op en dat is je NAS volledig opnieuw instellen. Hiervoor ga je opnieuw naar de achterkant van de NAS en houd je de resetknop ingedrukt. Dat doe je voor Synology eerst weer vier seconden totdat je een piep hoort. Daarna houd je de resetknop opnieuw vier seconden ingedrukt totdat de NAS opnieuw piept en nu ook het lampje aan de voorkant oranje knippert. Heb je een QNAP-NAS, dan houd je de knop aan één stuk tien seconden lang ingedrukt. De NAS wordt nu opnieuw ingesteld. Je kunt vervolgens de NAS vanaf de pc opnieuw opzetten.


Als je de NAS niet op het netwerk ziet, kan het helpen de lokale firewall eens goed te controleren. Met name firewalls van ZoneAlarm en Kaspersky staan erom bekend problemen te veroorzaken met NAS'en. Zelfs als de firewalls van die twee uitgeschakeld staan, kunnen ze storen. Een alternatief is om de NAS direct met de computer te verbinden door middel van een ethernetkabel. Daarna kun je de Synology Assistant of Qfinder Pro gebruiken en deze vervolgens zoals normaal opzetten. Nadat dat proces voltooid is, kun je de NAS weer met het netwerk verbinden en hopelijk er weer verbinding mee maken.
Om problemen te voorkomen, is het belangrijk om je NAS up-to-date te houden. Belangrijke beveiligingsupdates verschijnen regelmatig en als die niet op tijd gepatcht worden, loop je bijvoorbeeld het risico slachtoffer te worden van ransomware. Je controleert op updates door naar het configuratiescherm van je NAS te gaan en te kiezen voor Bijwerken en herstellen in DSM of Systeeminstellingen / Firmware Update voor QNAP. Vervolgens wordt naar updates gezocht.


NAS'en worden vaak geleverd met maar beperkt geheugen. Je kunt op een Synology-NAS controleren hoeveel RAM er gebruikt wordt door naar het hoofdmenu te gaan en te kiezen voor Broncontrole / Geheugen. Op een QNAP ga je naar het Configuratiescherm / Systeem Status / Systeembronnen bekijken / Geheugen gebruik. Als er nog maar heel weinig geheugen vrij is, kan een RAM-upgrade nuttig zijn. Helaas hebben maar weinig modellen ondersteuning voor een RAM-upgrade, het geheugen is vaak vastgesoldeerd aan het moederbord. De lijst met ondersteunde modellen vind je voor Synology hier, daar staat ook meteen het type geheugen. Voor QNAP vind je hier meer informatie over het upgraden van het geheugen.
Om te zorgen dat je NAS goed blijft werken, kan het geen kwaad een keer in de maand kritisch de geïnstalleerde pakketten door te nemen. Hoe minder toepassingen actief zijn, hoe meer geheugen er beschikbaar is voor andere applicaties en hoe sneller je NAS werkt. Je verwijdert overbodige pakketten door naar het Package Center (DSM) of App Center (QNAP) te gaan en de lijst met geïnstalleerde pakketten te raadplegen. Klik op een app die je nooit gebruikt, waarna je de optie krijgt deze uit te schakelen of te verwijderen.



 


Als je Windows Verkenner opent en in de adresbalk het adres van je NAS intypt en op Enter drukt, vraagt Windows om de inloggegevens van je NAS. Je kunt in dat venster een vinkje plaatsen bij Mijn referenties onthouden om deze gegevens te bewaren. Echter, bij veel Windows-pc's wordt dit maar niet onthouden, ongeacht de Windows-versie. Het is mogelijk om de gegevens handmatig toe te voegen, zodat Windows het wel onthoudt. Hiervoor ga je naar Configuratiescherm / Gebruikersaccounts / Referentiebeheer. Vervolgens klik je op Windows-referenties en klik je op Windows-referentie toevoegen. Hier vul je de gegevens in van je NAS waarna Windows deze wel zou moeten onthouden.Er zijn een heleboel voor de hand liggende en minder voor de hand liggende dingen die mensen verkeerd doen met hun computer. Hier bespreken we er een aantal. Zorg dat jij niet de dupe wordt van iets wat je makkelijk had kunnen voorkomen.
De meeste mensen kunnen tegenwoordig redelijk met computers overweg. Maar toch zijn er bepaalde fouten die men maar blijft maken, en die voor een heleboel problemen kunnen zorgen. Lees ook: 14 oplossingen voor de grootste pc-problemen.


Iedereen weet dat je regelmatig je bestanden moet back-uppen of moet synchroniseren met een clouddienst om dataverlies te voorkomen. Toch hoor je constant dat mensen bestanden kwijt zijn of al hun telefoonnummers verloren zijn nadat ze een nieuw apparaat hebben.Handmatig back-uppen is vervelend en je vergeet het gemakkelijk. Een back-up van een week geleden is beter dan helemaal geen back-up, maar als je sindsdien veel gedaan hebt en er bestanden gewijzigd zijn, is het vaak erg lastig te achterhalen wat je precies mist.Daarom is het een goed idee om je bestanden automatisch en continu te synchroniseren met een clouddienst, of een programma te gebruiken dat je bestanden automatisch naar een externe schijf back-upt, zodat je altijd de laatste versies hebt.Ook weer zo'n voor de hand liggend iets dat heel veel mensen fout doen. Zorg altijd dat je antivirussoftware en besturingssysteem up-to-date zijn. Verder is het ook belangrijk dat je alle andere software die op je computer geïnstalleerd is regelmatig bijwerkt. Er kunnen namelijk kwetsbaarheden in zitten (denk aan bijvoorbeeld Java) die verholpen moeten worden of functies die verbeterd of toegevoegd worden.Tenzij je met een nieuwere versie van een bepaald programma of een driver dat je echt nodig hebt te maken hebt met een compatibiliteitsprobleem, is er geen enkele reden om je software niet te updaten.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia